19:00

Nyhammars IF A

Referat: Sundborns GoIF - Nyhammars IF A

Uddamålsförlust mot serieledarna

Torsdagens hemmamatch för Sundborns GoIF mot serieledande Nyhammars IF slutade 1-2 (0-0) efter att laget slarvat till det 2 gånger om i början av 2:a halvlek. Alf Carlsson reducerar med 20 minuter kvar och GoIF trycker på för en kvittering som aldrig kommer. Filip Laudons avslut i underliggaren är det närmsta hemmalaget kommer poäng.

Matchens sponsor Engkvist Buss och Taxi AB utsåg Matchens Lirare i respektive lag där utmärkelserna gick till bortalagets Henrik Löfstrand och hemmalagets Alf Carlsson. Bra jobbat!

Matchen börjar med mycket boll för Nyhammar då hemmalaget valt att ligga lågt och försvara ytor, vilket är en matchbild som håller i sig hela halvleken. GoIF lyckas bra med detta och håller tätt bakåt fram till halvtidsvilan, även om Nyhammar har ett par bra lägen inklusive ett skott i underribban.

Efter att ha kommit ut i 2:a halvlek med en positiv känsla åker Sundborn direkt på en kalldusch. I minut 48 kommer Nyhammar upp på sin högerkant och en bortaspelare tillåts måtta ett inlägg utan att någon pressar honom, ett inlägg som når bortre ytan där 3 sundbornsspelare kolliderar varpå en därmed omarkerad nyhammarspelare retsamt enkelt med pannan får styra in bollen i ett öppet mål. Bara 6 minuter senare sullar hemmalaget med boll i eget straffområde där Nyhammar roffar åt sig bollen och stöter in den i mål från nära avstånd.

Efter målen trycker Sundborn på mer i anfallen och får utdelning i 70:e minuten efter att ett misslyckat uppspel från Nyhammars målvakt fastnat på Alf Carlsson som tar till vara på möjligheten väl genom att lyfta in bollen i bortre krysset. De rödklädda har häng och det märks att gästerna är i darrning. Bara 5 minuter senare bryter sig Filip Laudon loss in till höger i straffområdet och avslutar i underribban och Alf är så när att sätta returen. Hemmalaget trycker på och har ytterligare ett par chanser men det vill sig inte. Matchen slutar 1-2.

Redan kommande torsdag får herrarna chansen till revansch då de möter Nyhammar borta kl 19:00 på Åvallen i vad som blir vårsäsongens sista match.